Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En försäkran


Du är konstig ibland och bland folk
men folk kan å andra sidan
vara knepiga att förstå sig på
du har väl aldrig varit riktigt bra
på att trösta och på att lugna
tycker du för du har aldrig kunnat dessa ord
som reder som ett balsam
på ett trassligt hår.

Ändå kan de komma till dig
när de är i nöd
och du behövs
du känns så malplacerad
där du sitter aningslös
och inte vet nu heller
var du ska lägga dina armar
plötsligt är de så outsägligt långa
som nån jäkla apas
fast när du tänker efter
kan du linda dem
varv på varv på varv.

Du skulle nästan kunna vara
liksom helosan på ett äckligt sår
det svider nästan härligt
men det är med ärlighet
du kan känna att den här smärtan
kommer att gå bort
med lite salva
så kommer du att helas
om du bara ger det tid
och lägger på ett litet lager
det sista för ikväll.




Fri vers av ellinor lind
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-05 01:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ellinor lind