Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens fulaste ord

Borde, borde, borde
är världens fulaste ord.
Dess innebörd, dess innehåll...
och när man smakar på det
är det bara kantighet
konstigt är det
när bord i sig
brukar vara runda.

Det finns så många av dem
och de strider alltid mot dig
för det du vill
och
det du kan
går stick och stäv emot de borden
som du fajtas med
om och om igen.

När striden tas
känns det mest som om
du är en utklädd vuxen
och ditt matsalsbord
som du ärvt från dina äldre
är ditt grandiosa skepp
men de som ser på dig
ser mest ett barn
och du vet nog att
du är ganska löjlig
med lapp för ögat
och snusnäsduk på huvet
kan bataljen inte vinnas
när ditt fruktansvärda slag mot borden
är på ett matsalsbord.




Fri vers av ellinor lind
Läst 423 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-29 01:38



Bookmark and Share


  Malinosa
Apropå: "Vad skulle du vara om du var en möbel?" =) Jag gillar hur du leker med ordet bord i denna dikt. Coolt!
2009-05-29
  > Nästa text
< Föregående

ellinor lind