Drömde denna väldigt tydliga dröm efter min närmaste vän Gunmaries död." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömde denna väldigt tydliga dröm efter min närmaste vän Gunmaries död.


Dödens hopp

Hon satt på en stol i mitt kök, såg ut som vanligt.
Hur mår du sa jag.
Jag mår väldigt bra svarade hon.
Kan du komma tillbaka?
Ja det kan jag svarade hon.
Jag får välja vad jag vill sa hon.

Men kom tillbaka till mig då sa jag.
Saknar du oss inte, din man, dina barn och pappa?
Nej svarade hon, jag har redan saknat er klart.
Vad ska du göra nu?
Jag ska välja annan väg.
Hur är det hos dig nu?
Jag är fri från smärta.
Gå inte.
Jo jag vill gå.
Hon försvinner ut genom dörren.
Rak i ryggen vänder hon sig om och säger
Vi ses min vän

Epione




Övriga genrer av Epione VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-07 14:41



Bookmark and Share


  walborg
Helt tagen av denna dialog mellan dig och väninnan. Ingen smärta och alltså inte våra mänskliga känslor längre - samt att "vi ses" - undrar hur det blir sen och minnas tillsammans utan smärta ... skönt antagligen. Vill verkligen spara denna underbara dikt och tackar Dig varmt för den.
Walborg
2010-01-15

  Ilona _L
mmm... får också en känsla av att din väninna ber dig gå vidare med ditt liv! Häftig dröm!
2010-01-14

  Miss Mod
Epione, rak i ryggen går vidare...
2009-05-10

  ~Leonardo~
Vilken dröm, tycker om det lilla samtalet ni hade, och det är så jag skulle kunna föreställa mig det. valet...friheten, och "vi ses igen"
tycker mycket om detta!
2009-05-07

    leelee
Vârt undermedvetna hjälper oss mânga gânger. Denna dröm berättar för mig att din vän hjälpte dig att släppa taget genom att släppa dig. I kärlek. Men drömmar kan man bara tolka själv tror jag.
2009-05-07

  erkki
En mycket vacker och tydligt bild. Eller sekvens. Har sagt det förr här på poeter: Sorgen kan vara vacker. En god bearbetning är att skaffa sig bilder som denna. Sorg är att minnas. Inte att glömma. Då kan den bli en tillgång, något man växer med.
2009-05-07

    ej medlem längre
En stark saknad och övergivenhetskänsla i drömmen. Men också en beslutsamhet att leva vidare... om än på annat sätt. Tänk så starkt nära vänner lever vidare i minnet och sinnet..
2009-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Epione
Epione VIP