Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rotkatalogen, magisk kvadrat

Rotkatalogen ser man inte mycket av om man har en dator med någon av de senaste Windows-versionerna. Men man kan se den om man hittar till Kommandotolken och känner till några små knep för att bläddra i datorns innandömen.
Blir det fel i rotkatalogen kan konstiga saker hända. Datorn kan t ex börja uttrycka sig på agalo, som är en dialekt av språket gumuz som talas i Etiopien. Om detta har jag gjort en "magisk kvadrat" som går att läsa horisontellt eller vertikalt med början i övre vänstra eller nedre högra hörnet.

D A T O R
A G A L O
T A L A T
O L A G A
R O T A D




Övriga genrer av stenhur VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-08 13:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Abrakadabra kan ju skrivas i triangel och alla sidor blir lika.
2009-05-15

  Måna N. Berger
Där ser man! Så fick jag lära mig något nytt idag också :) Tack!
Och: det VAR en komplimang :)
2009-05-09

  stenhur VIP
Fast i en ganska spridd bok som heter Dos för Dummies beskrivs rotkatalogen på sidan 11. Och uppgiften om språket agalo finns på nätet på http://linguistlist.org/forms/langs/LLDescription.cfm?code=guk.Så jag har ganska bra på fötterna. För övrigt skulle det vara roligt att veta om det finns fler magiska kvadrater, den där om Sator Arepo är den som allmänt citeras, och den innehåller ju ett egennamn, det gör inte min. Tack så väldigt mycket för din kommentar! Lurigheten tar jag som en komplimang!

2009-05-09

  Måna N. Berger
Som gamla "rotas-sator-arepo-opera.."
Hade aldrig hört talas om rotkatalogen, vet inte om jag tror dig.. :) Du är lite lurig du! :))
2009-05-09
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP