Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredagen

Jag går ner till den lokala pizzerian
med en suck av att just göra det

Stoppar i en hundring som tio minuter senare
är grunden till den bittra meningen
“lätt att vara efter klok”

Jag suckar där ifrån med ett tyngre samvete och
min cigarett blir fläckigt av vädret som verkar va lika sur
som den hungriga Jackvegasmaskinen

Jag för min hand motvilligt ner i fickan
klämmer, känner lyfter

Plånboken har insjuknat

Tunnare och tunnare

För varje dag
För varje spel
För varje tomma lucka

Stiger på bussen med fredagen som ett irriterat klister
Lila kassar och svennar med talet turk

Fokuserar min blick framåt med steg av att inte vilja hälsa

Sätter mig längst bak med pennan i hand och
funderar på om livet är som man gör det




Fri vers av Marjavaara
Läst 152 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-09 17:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Inte alltid.
Marknaden har sitt att säga till om.
2009-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara