Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Okej mina vackra Poeter vänner. Hur tolkar NI denna text? För det handlar naturligtvis inte om en "vit lilja" ordagrant! kramar till er vackra själar...


EN VIT LILJA

Jorden är våt och frodas i mörkt,
något har fötts i dess inre
det är en liten lilja

en lilja så vit för dess kärleks skull
kämpar för att släcka sin törst
jag hoppas den lyckas

för att överleva måste den kämpa
måste ta hand om sig själv
inte ge upp, överleva!

tiden går och den växer sig upp
mot den vackra lyckliga ytan
maskar vill förstöra

men den ger inte upp och kommer
mot ytan och med stormsteg
den växer

den vita liljan har äntligen nått ljus
slår ut i all sin prakt, ryser
känner värmen

strålar mot solen och vattendroppar
som rinner längs dess
vackra blad

blir omhändetagen och kärleksfullt
behandlad åter igen
njutning

den vita liljan mår äntligen bra...

@Jonas Månsson




Fri vers av CRAIDLARN
Läst 549 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-05-10 17:39



Bookmark and Share


  Peter Jr Eriksson
Grymt !
2009-05-11

  Elaine.S VIP
Jag är inne på samma som Måna, ett efterlängtat barn, ett tidigt skede...och dina ord är varma och omslutande.
2009-05-11

  Måna N. Berger
Ett foster som växer i livmodern och föds - under goda omständigheter. Det är ju inte alla små liljor som får en kärleksfull behandling. Min tolkning.
2009-05-11

  Annine
Jag önskar att alla visste. :)
2009-05-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
En vit lilja som
kommer och kommer
igen den kan man
kalla för en trogen vän
2009-05-10

  blaite
Den vita liljan lever ett hårt liv..den föds och dör lika snabbt..fint mannen..Rickard blaite
2009-05-10

  Annine
Jag tolkar den som att något eller någon är väldigt stark. Från skört till starkt genom näring. Eller?
2009-05-10

  Carola Bouvin
Tolkar möjligtvis som så att... liljan e du själv, ett evigt strävan att ordna allt till det bästa på ont och gott... en del jobbiga saker kan ha hänt i ditt liv, men så tycks livet mot dig stråla och du ser ljust på framtiden igen.

Kan ju vara alldeles fel men du ville ha en tolkning.

Jätte fin text för övrigt.
2009-05-10

    ej medlem längre
Glömde tillägga, är du den vita liljan månntro...?
2009-05-10

    ej medlem längre
Fin text som kan tydas på flera vis...
2009-05-10
  > Nästa text
< Föregående

CRAIDLARN
CRAIDLARN