Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyktens dojor

Det salta klibbiga faller ner längs kindknotorna
Jag andas häftigt
Min kropp värker
men benen dom slutar inte

Jag fortsätter min tur
igenom gårdar, hoppar över staket, buskar, murar

Kryssar mig fram på vägarna
E4an får spö av mina håliga dojor
Bilar tutar, pekar finger
men benen fortsätter

Uppsala blir Stockholm
Stockholm blir Göteborg
Bullriga dagar blir mjuka nätter
Värme blir kyla


Som en jävla robot rusar jag förbi
individer

Dyker i havet
Simmar mil

Plöjer igenom norden
med mina strumpor
som stinker flykt

Hur långt jag än kommer
så är jag kvar

Inlåst i 2 kvm hud




Fri vers av Marjavaara
Läst 254 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-05-11 17:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gillar det där med att Uppsala blir Sthlm och Sthlm Gbg.
Genialt.
2009-05-11

    ej medlem längre
Suveränt oväntat flyktpoem!
2009-05-11

  När vi blir strukturer
Riktigt bra.
2009-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara