Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sägs att det är skönt för honom

Ingen kvar.
Äldre än min mamma.
Generationsskifte kallas det visst.

Det sägs att det är skönt för honom.
Att han slipper lida mer.
Men är det egentligen skönt för honom?
Eller är det bara skönt för oss?
Vi anhöriga.
Vi som blir kvar.
Nu slipper vi ha dåligt samvete för att han var så ensam.

Jag vet inte längre.
Och jag bryr mig inte egentligen.
Jag vill bara tillbaka.
Till min barndoms sommar.

Då alla levde.
Och då jag inte förstod innebörden av hat och girighet.
Ta mig tillbaka dit.
Snälla snälla snälla snälla.
Ta mig tillbaka dit.




Fri vers av Glittra G
Läst 310 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-12 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glittra G