Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Magnum

Det fanns en man

Två meter och en vikt på 150 pannor

Öron, näsa, mun var lustigt stora

Ögonen som en torpeds

Käken som en preppad pitbull

Han kunde spela tennis med handflatorna
Och täcka björnspår med hälarna

Det var en stor karl
För stor

Hjärtat och hjärnan
spelade i annan en liga

Det var så enorma så livet blev kort

Ynka 30 år


Själen rymde

Änkornas tårar
Otrohetsoffrens vrede
Trasiga barns instängda sorg

Förståndet täckte landets brustna hjärtan
Hjärnans celler spelade plågansfilmer
Blixtrande bilder med verkligheten som fotograf

Livet blev för smärtsamt


Vi förstör för mycket

En kväll fick han nog

Gick ner i källaren
Och stoppade lidande med ett skott

Ett skott
till friheten


Sanerarna arbetar fortfarande med blodet som täcker förråden, golven


Det var en stor karl




Fri vers av Marjavaara
Läst 196 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-12 15:28



Bookmark and Share


  Gawain
Horribelt. Stora män lämnar sällan världen utan att det märks, och minns...
2009-08-06

  Larz Gustafsson VIP
Jag har full förståelse för hans agerande.
2009-05-12

    obscura
väldigt speciell måste jag säga. den börjar lätt och slutar tungt. väldigt bra.
2009-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara