Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en del av mitt liv

Dagbok


Livet som ett pussel
Publicerad 2009-05-13

Livet

är inte
lätt

ett
pussel

med många
pusselbitar

vissa
pusselbitar

är från någon
annans pussel

så när jag försöker
placera dessa bitar

skadas andra bitar
som hör till pusslet.





Spara som bokmärke
Skriv en kommentar
Skicka som e-post
Skriv ut



--------------------------------------------------------------------------------




Styrs vi av ödet
Publicerad 2009-05-12

Så lite vi vet
om vårt liv
vår framtid

vi planerar
stakar ut

väljer bort
och väljer
annat

men sen
kan det verka
ibland
som om allt
redan var
bestämt sedan
innan vi visste
något om det

kanske är det
ödet
som styr

kanske
något annat.

Spara som bokmärke
Skriv en kommentar
Skicka som e-post
Skriv ut



--------------------------------------------------------------------------------




Kladdkaka
Publicerad 2009-05-12

Jag öppnar
frysen

tar ut
kladdkakan

jag la in den där
för att jag inte
skulle frestas
av det goda

jag tar en bit
genast
fast den är frusen


gott

känner
choklad smaken

nu går jag och
tar ännu en bit
igen.

Spara som bokmärke
Skriv en kommentar
Skicka som e-post
Skriv ut



--------------------------------------------------------------------------------




Din hand är varm
Publicerad 2009-05-12

Du
smyger din hand
in i min hand

jag
öppnar min hand

håller
om din
som är varm

mitt hjärta
fladdrar till

vi går
pratandes

jag
känner
din hand
i min.



Spara som bokmärke
Skriv en kommentar
Skicka som e-post
Skriv ut



--------------------------------------------------------------------------------




Jag sitter på en trädstubbe i skogen
Publicerad 2009-05-12

Jag går
en promenad
i skogen

hör fåglar
kvittrande
bygga sina bo

en vildros
har växt sig
stadig och stark

jag stannar till
njuter

sätter mig ner
på en trädstubbe
alldeles i närheten

jag sitter länge
där i skogens
tystnad

njuter av
stunden

ser en
ekorre

sedan en
nyckelpiga
som flygande
landar på min
arm

tittar upp

en trollslända
så vacker

men nu
börjar det bli kallt
så jag reser mig upp
och går ut ur skogen

vandrar hemåt
i solens
varma sken.




Fri vers av Desire'e
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-13 10:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Desire'e
Desire'e