Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
:)


Tänk att få vara en ko...

Tänk att få vara en ko

 

stå i en hage

 

tugga och glo

 

i

lugn och ro




Fri vers av ia VIP
Läst 617 gånger
Publicerad 2005-09-21 14:43



Bookmark and Share


    judas ifrån hemavan
tycker om texter som behandlar det utopiska lugnet, livet utan krav och stress... jag tycker alltså om din texts innebörd... men jag tycker dock att kon har spelat ut sin roll som symbol för det händelsefattiga och opretentiösa livet... kanske är det tjuren ferdinands mamma som förstör helhetsintrycket, gör att dikten känns som en upprepning av "kodiskursen" (trots dina fina rim)... titeln räcker för att jag ska få mina förutfattade meningar besannade; här är det fråga om hela grejen med kons fridfulla liv med sitt idisslande och sin matro... dina rim lyfter väl texten något men som jag nämnde tidigare så känns det som att jag redan har läst den här lilla dikten hundra gånger... men det är väl inte hela världen tänker jag, att en sådan här dikt inte gör nåt annat med läsaren än att ge hon/han en liten stunds lugn och ro... men lite kritik måste jag ju ge när du nu ber om det så snällt... mvh!
2005-09-21

  Teresia Ridell
Låter skönt i kontrast till det vansinninga stressliv vi människor lever idag.
Tänk att få vara en "fri" ko i hagen som får ha sina kalvar sidan om ( slippa lämna dem till en annan ko ).....
2005-09-21

  Redwine
Men är egentligen enkelheten någon som lockar ? Är det inte just
allt det komplicerade i livet som ger allting en mening. Som får en att vilja
vänta kvar och se vad som händer. Hoppet.
2005-09-21

  Rachel Roth
en av mina bästa önsketankar i skrift uttryckt!! tack!
2005-09-21

  Redwine
Det hade nog varit trivsamt.. fast kanske ändå inte.
2005-09-21
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP