Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fotoalbumet

En tunn bok låg på hallmattan tillsammans med
all reklam och räkningar

Jag tog upp den

Svart framsida med vita ord

Två ord

Ditt val

Gillar inte
Politik, skitsnack och makt

Men någon övertalarsmörja va det inte

Jag bläddrade upp den svarta
Och fick se ett rött hus, blå himmel, rykande grill med en man och två barn
Lyckliga ansikten, kärleksbaserade leenden, glittrande ögon, inga bekymmer
En bild av liv

Jag bläddrade vidare
Och ett annat fotografi lurade

Svart, smärtsam
En klottradtrapp, fosterställning, mörk luva
en 7.2 står som tryggvän intill de liggande livet

Smutsen ligger som aska över hela skapelsen

Ryser, vill inte se nå mer
Men
En sak
En underlig jävla grej som gör att jag inte kan slita ögonen från sabotaget

Mannens näve påminner om min
Tatuering är likadan
Färg
Ord
Slitage

Men fingrarna är handikappad av all skit
Som ett nerpissat lakan

Jag tar den tredje sidan
Och granskar

En hund, svart med rödsjal runt sin hals
går troget till ägaren som har en barnvagn i den andra handen

En rofylld bild
En skvätt love

Jag blir glad
av detta

Men pappan har samma kindben, skäggväxt
som mig
samma glugg
samma leende

Precis som mig

Tatueringen är där med

Fundersam vänder de tredje bladet
Och möter det fjärde
Det sista
Som är en stor vit kista
med en familj med kläderna sorg
Känner igen dom alla
men inte riktigt

Individerna är målade med 20 plus

Vafan! är det här

Vänder på boken
Och tittar på baksidan

Där det står


Det är ditt val Adam
Bara ditt












Fri vers av Marjavaara
Läst 189 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-14 16:00



Bookmark and Share


  peter markurth
mkt starkt
2009-05-15

    ej medlem längre
Mästerligt!
2009-05-14

  "Dempa"
Ouff...

Läskigt bra!
2009-05-14

  Larz Gustafsson VIP
En sådan bok har jag inte fått...
Men det kanske beror på att jag bojkottar alla val. EU-valet i synnerhet.
2009-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara