Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bebisen ödmjuk

Vi fightas om
rätt och fel
Tro så
Tro si

Spottar fördomar
Klandrar

Läser löpsedlar
Om
Banditen
Bedragaren
Mördaren

Har mer ovänner
Än
Vänner


Två negrer
Och
Två rakade skallar

Jammar om
raser


Jag ser det hela


En barnvagn några meter därifrån tar min blick
från pepita fighten
och
ger mig en ny känsla

Bebisen där nere
skänker ödmjukhet med sitt söta nylle
och ögon av att inte veta mer än
att just sitta i vagnen





Svartvita kämparna
kämpar fortfarande
och jag beundrar, ser det hela på nytt sätt

Alla vi stora, svarta, vita, fula

har vart söta pattbesatta miniatyrer

Allihop har vart likadana
Till och med Chrille p





Fri vers av Marjavaara
Läst 200 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-15 13:16



Bookmark and Share


  "Dempa"
Så omsorgsfullt skriven.
Den blir ett perfekt bokmärke!
2009-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara