Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomens film

En räls som tar oss igenom
Broar, byar, skogar, sjöar

En blodådra från norr till söder

Detta glimmande spår
med stenar som grannar

är ett album med
Barndom

När tåget skrålar förbi
väcks
filmer som ingen kan ta

Blixtrande snuttar
med

pojken som kickade på rädsla
Pojken som hade byxorna bus och ett gäng ägg som pyntade resenärernas utsikt
Pojken som lade pengar på spåret och skrattade åt tågets penetrerande
Pojken som vandrade mil med ett öga för tåget
Pojken som levde för buset

Det där förbjudna


Tolv år senare

går jag från rälsen med ett tappat
behov av att jaga rädsla

Sätter mig i bilen och andas tacksamt

Tack för att jag minns




Fri vers av Marjavaara
Läst 208 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-20 01:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En fin nostalgitripp.
2009-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara