Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
drömde för längre sen Egen drömanalys= katt = självkänslan, jaget naken, suddig spegelbild och oförmågan med läppstift = osäkerhet, utsatthet inälvskorsetten = kvinnlighet, fertilitet, sårbarhet dörren på glänt till mörkret ensamheten= rädsla , tveka


Mardrömmen i badrummet

Jag står i det stora badrummet med dubbla handfat och den grandiosa spegeln som löper längs hela väggen, den speglar resten av badrummet. Belysningen i taket är något dämpad och jag hör hur vattnet spolar ner i badkaret bakom mig.
Jag står avklädd. Helt naken framför spegeln vid det vänstra handfatet. Handfatet närmast pappas skåp. Handfatet för männen i huset. Handfatet som jag alltid använder.
Jag försöker att måla mig med rött läppstift men mitt ansikte är suddigt och läppstiftet åker ut överallt på sidor och kanter. Jag försöker, jag drar så hårt jag kan över läpparna med stiftet men förgäves.
Det brusar. Vattnet dånar ner i badkaret som i ett vattenfall. Något väser.
I vattnet som är högre nu ligger en svart katt med våt päls. Den håller på att drunkna, den stirrar med vidöppna gröna ögon.
Ovanför badkaret i tomrummet som bildas mellan väggen och den vitkaklade pelaren svävar en korsett mitt i ljuset av en spotlight. Den är gjord av kött och inälvor.
Ljudet från vattnet är öronbedövande.
Jag ser ut mot dörren. Den står på glänt. Utanför är det svart.
Jag hör röster på andra sidan den mörka korridoren.
Dom kommer in genom ytterdörren. Det är främlingar.
Främlingar jag känt men som jag inte vet om jag känner i dag.




Övriga genrer av Slangbellan
Läst 209 gånger
Publicerad 2009-08-29 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Slangbellan