Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslornas boning


Ångest

breder ut sig i mitt bröst
mina lungor får inte plats att andas
hjärtat inte plats att slå
det är därför jag fryser då

Oro
något längre ner
mer åt magen den sig ter

Nervositet
finns i min hud
även i mina knän
då vill jag ha en kram
allra helst utav en vän


Hopplöshet
sitter över mina axlar
den är mycket tung
då sjunker jag ihop
 känner mig inte längre ung

Maktlöshet
sprids till armarna på mig
gödd av hopplöshet
som låter den bo nära sig

Arg
sitter i käken nära tänderna
och i halsen som vill spy
 ibland når den fram till händerna
då är det dags att fly

Vrede
ligger djupt inbakad i mitt späck
den nås dock ej så lätt
och vill jag helst få väck

Min Kärlek
bor i mitt hjärta
min kamin
sprider värme
runtomkring

Min Sorg
lever men sover bort sin smärta
nära värmen hos mitt hjärta

Min längtan
finns i lungorna som vill andas ut
och ta in mer innan livet når sitt slut

Min glädje
bor i benen som vill ta många hopp
eller dansa utan stopp

Min lust
har sin plats i magen
likt hunger
vill den bli tagen
därifrån

Mitt mod
finns i min rygg
 min hals och haka
det håller axlarna raka
så att jag inte kan vända
bort mitt huvud, min blick och ända
utan stå upp vad som än må hända

~¤~

Ingen känsla bor i min hjärna
Möjligen föds de i knoppen
Men de lever i kroppen.




Fri vers av leelee
Läst 227 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-05-24 14:37



Bookmark and Share


  walborg
Helheten är större än delarna. Roligt att läsa. mvh
2009-05-25

  erkki
Här hittar du ett slags ibland-rim som är effektfullt. Skapar dynamik och variation. Reagerar främst på Ångest och Mod. Så har vi ditt vanliga nya perspektiv. Där är du mästerlig!
2009-05-25

  Lars Hedlin
Fin läsning "TAck"
2009-05-25

    ej medlem längre
Jag tycker du träffar rätt i allt... Din text kunde användas i undervisning i anatomi.
2009-05-24

  En strimma av guld
Så bra!!!!!!!!!!!

Denna säger mycket om knopp, kropp och själ. Ett bra sätt att läsa när du skriver så.

"Ingen känsla bor i min hjärna
Möjligen föds de i knoppen
Men de lever i kroppen."
2009-05-24
  > Nästa text
< Föregående

leelee