Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta fåret

Jag känner en man
1.5 meter inklädd i svart huvtröja och nerklottrade byxor

Smärtan bildar skarpa ärr i hans knotiga nylle
Ett öga fattas
tänder likaså

Ett Cv som gatansboende, händig tjuv och 30 år på anstalt

Skrålar anarkist med en berusad strupe
Och spökar för Svensson med sitt piratliknande utseende

När mörkret snarkar lugn
marscherar han på jakt efter sorgens Alvedon
Ett febrilt spanande efter någonting att bota det krig som härjat

Människor spottar svarta ord, ger blickar likt parasiter får

Snutar som barnvagnsmorsor
Alla bär svordomar åt denna minimala krabat

Denna människa som ingen känner
Bara ser och hör

Men granska hans inre så finner man inte en enda arg bit
Inget hat, fördomar, vrede
Bara ren kärlek som är behov av att bedövas





Fri vers av Marjavaara
Läst 188 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-25 12:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag har sett andra sidor av vederbörande. Bl a hur han angrep ett par kvinnor som inte hade gjort honom någonting och spred ut de burkar/flaskor de samlat in på marken.
Jag vill inte ha något med den mannen att göra.
2009-05-25

  amarcord
gillar vändningen i slutet!
2009-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara