Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaffe och cigg

Svart
Osar fruktan
Och doftar trygghet

Tar min mun mot koppen
Sakta sakta
Försiktigt fuktar jag läpparna

Sticker, bränner

Tar en större klunk

Som ett glädjefullt barn karnar
hettan i min strupe

Känner koffeinet blomma

Sakta men säkert värms min hydda upp

Tittar ner i den slavfulla koppen
som rymmer en svart blank yta
som döljer våran sociala nyckel

Det ser vackert ut

Tar en mun till

Hjärtat ökar och
den beska smaken göder nikotinsuget

Tänder en vit djävul
Drar in
långa djupa
Låter röken välla, radera nerverna
Varvar med koppen

När filtret bränner mina fingrar och kaffekoppen ser onödigt tom ut
tackar jag dom två
för att vara grunden till så mycket
















Fri vers av Marjavaara
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-26 16:43



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Fragmentariska rader så


eventuellt för att ge suggestiv effekt

tyvärr, effektsökeri
2009-05-26

  Larz Gustafsson VIP
"Coffee & Cigarettes", som en viss film heter (med bl a Iggy Pop).

"Svart kaffe & poesi" (Dan Hylander)
2009-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara