Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Travestier. Svenskt?




Några ord till en lydig gosse - ifall jag kände någon!

 

man ska inte rycka vingarna av änglar
man ska inte gräva grop åt andra svart
man ska inte kasta sten i prästens glashus
man ska lyssna snällt och göra som han säger
men för guds skull inte göra som han gör!

man ska inte tro man är nåt eller kan nåt
och för bröstet ska man inte slå sig själv - aj!
man ska inte gapa över hela stycket
man ska även passa sig för liten tuva
- man ska sluta när man är som roligast!




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 227 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-05-26 17:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det gjorde ABBA. Det sistnämnda, alltså.

Finurlig liten dikt!
2009-05-26

  Gunnar Norrman
"Några råd till min kära dotter - ifall jag hade någon" är en klassisk dikt av Anna Maria Lenngren, vill jag minnas. Där förmanar hon sin tänkta dotter att helt anpassa sig efter sin blivande man, men satiren är uppenbar: Hon vill göra revolt mot manssamhällets förtryck av kvinnor. Det är en travesti! Och din dikt är lika vass och rolig, Måna!
2009-05-26

  Christine Sabel
Ursäkta min okunnighet, men vad betyder travestier?
2009-05-26

  aol
jag är olydig ler bra skriftat Måna gillas
2009-05-26

    ej medlem längre
Hmm... Fädernas visdom... och barnens! Kom att tänka på något som min mellandotter sa när hon var 3, som svar till "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge": "Ja, men den som väntar för länge får aldrig något gott!"
2009-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger