Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tack imperiet!


för helvete, ge mig poesi!

var är poesin
var är dikten
vi trodde var död?

i de djupaste av metaforer
lurar moment av sublimitet
låt oss förvilla
förgängligheten

den litterära prosaiska hungern
bor mig, vrålar ur min strupe
så vred

hungrigt törstar min fattiga själ
likt ett rovdjur sliter jag vokalernas,
konsonanternas köttiga kroppar
i stycken

släck min passion

låt mig drunkna i
poesi som förgör - förför mig bokstavligt

låt verkligheten
bliva mig död!





Fri vers av ellevis
Läst 410 gånger
Publicerad 2009-05-28 15:34



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
YESS YESS YESS!!!!
2009-05-28

  Ulf Lagerholm
du skriver själv ofta god poesi, men när du nu ber, önskar smaka litt mer av den varan, kan Teddys, eller Ulrica Rydéns texter kanske passa

kramen

/U
2009-05-28

    Trast
Härlig energi. Lekfullt utifrån ett klassiskt lyriskt tema.
2009-05-28

    deb8
Ja fy fan för poesin. Den är förtrollande oxh förtärande på samma gång och kan vara precis vad man vill att den ska vara. Älskar ditt slut. Personligen har jag redan dött flera ggr i verkigheten men lyckas återppstå i poesin om oh om igen haha...

"i de djupaste av metaforer
lurar moment av sublimitet
låt oss förvilla
förgängligheten"

mycket snygga passager men denna stack ut och talade till mig,
2009-05-28

  Carola Bouvin
Levande passionens poet, härligt.
2009-05-28
  > Nästa text
< Föregående

ellevis
ellevis