Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och han hette inte heller kafka

en gång var han
ja, jag tänker på honom
som skulle kunna vara marcus birro
eller för all del även hans bror
men som är någon annan,
en mycket märklig man
från min hemstad, som drack och åt
på samma tapas som alla andra
låtsasindivider med påtagliga alteregon
för att skyla våra komplexfyllda ansikten
då hållplatsens uppenbara existens fick oss att kräkas upp
vinet, häxan på betongväggen
över miljonkomplexet skinande
anonymitet och förintelse av drömmar
som tog större plats än de fysiska kroppar
vi alltid omgavs av
gnidandet mot ryggen, benen
det flåsigt svettiga sätet
av en annan varelse
när vagnen rullade hem genom stan
som förstelnade marionetter
brukade han, som inte var marcus birro
eller inte heller dennes bror,
knulla mig i min vita höga värld
till the smiths
ibland tillsammans med ensamheten
på rakbladsvassa
ägodelar
som döda vinklar
på min ekivoka
samtid









Fri vers av ellevis
Läst 341 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-18 18:37



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
Jomen. Här blommar det vill jag säga. Fartfyllt och grumligt exakt tar sig bokstäverna fram genom natten. Som en glänsande daggmask, eller en ledad svagt upplyst buss med en chaufför på osedvanligt gott berättarhumör. Ba att lyft på hattusslingen.
2010-10-27
  > Nästa text
< Föregående

ellevis
ellevis