Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
pretentioner, för j.


Revolutioner

Biljettautomaten skriker;
FRIHET!
Målar väggarna runt spåren genomskinliga,
glider som spöken genom betongen,
dansar orörd av skenande tåg längs rälsens oändlighet.

Rödblommiga drömmar seglar som moln över fabrikens dunkande ugnar,
valsar ut rivna kontrakt och spelar Internationalen på trumpet (utan dämpning)
då arbetarna invaderar kontoren, somnar i kassaskåpens dunkel medan cheferna faller som rödbrusiga blomblad mot trottoarerna.

Och hon går hem, skriver i sin dagbok
   att dagen var
      solig.




Övriga genrer av Moa Paulsson
Läst 359 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-29 20:03



Bookmark and Share


  HerrGlad
men shit,
fint äre, även om min sömnhungriga hjärna inte riktigt kan ta in,
det betyder bokmärke!
2009-05-29

  Nihilism
Jag gillar den.
Särskilt ditt vackra, smått blåögda skrivsätt.
Revolutioner är roligare än reformer, viva la revolution!

Sluta aldrig skriva, kyssar.
2009-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Moa Paulsson
Moa Paulsson