Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

några dagar i juni, metron, paris

hon
lika smalhalsad som gitarren vars strängar hon kramar
- tomorrow i'll be gone -
har inte modet att som sina kollegor skramla runt i vagnen -
kliver av redan vid nästa station,
fortfarande med högburet huvud,
fortfarande med ett litet leende lekande på läpparna

---

han
i ananasskjorta
hon
med genomskinlig mage
rör sig genom vagnen som om de vore ensamma i världen
eller
som om de vore
tre

---

han
bär portfölj
stirrar hål i metrons fönster
räknar timmar, minuter, sekunder
till dess att dagen släcker sina ögon

---

han
tar kort på sina vänner med mobilen
vännerna kysser varandra och
ögonblicket då hans hjärta brister
gömmer sig bakom kamerablixten

---

hon
får ett telefonsamtal
och kastar sig plötsligt mot dörren,
gråtande
skriker att hon måste
måste till sjukhuset

---

hon
är liten och grå
räknar varorna i papperspåsen
innan hon med oväntat spänstiga steg
kliver på metron

---

hon
har slutat att läsa
bär ändå med sig en bok
att använda som sköld
mot medresenärernas blickar

---

han
vars huvud nyss slungades in i stationens kakelvägg
gnuggar tinningen där en annans fot just landat -
bedömer skadans omfattning
och ruskar tankarna tillbaka till sina platser -
på gatan utanför dansar människor, tillsammans

---

han
har för längesedan åkt färdigt
och har övergått till att sparka på tunnelbanedörrarna
från sin plats i barnvagnen




Fri vers (Fri form) av Moa Paulsson
Läst 491 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-08-22 20:04



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Mycket fin, impressionistisk, modern istisk dikt! (Själv har jag blivit så fångad av versmått. Skulle vilja skriva spontan, fri dikt, som du! Kanske kommer det tillbaka!)
2021-06-12

  Per Rydberg
Med god iakttagelseförmåga förmedlar du en tunnelbaneinteriör. Jag njuter av ditt otvungna och lätta språk. Tack!
2014-09-02

  Larz Gustafsson VIP
Tänk så oerhört mycket som utspelar sig parallellt på en enda plats.
Alla dessa mikrokosmosäventyr.
2014-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Moa Paulsson
Moa Paulsson