Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den här sidan natten

hon säger:
hejda din skenande puls,
den får tiden att rusa förbi.
jag vill stanna på den här sidan natten en liten stund till.
jag ska bli till ett hjärtdjur,
bygga bo i ditt innersta och kalla mig din.

du säger:
vi har alltid imorgon
och dagen efter det ska jag kalla gårdagen tillbaka,
leva om och om igen.
du ska bli min skugga,
min spegelbild.

hon säger:
imorgon är en dröm
och igår var en saga.
vi måste pressa våra själar mot tiden,
lämna våra avtryck på den,
för att någon ska kunna minnas oss om tusen år
och röras av den strimma ljus som föddes vid vårt möte.

du säger:
så detta är den enda dagen,
detta är Dagen.
du är Dagen.

hon säger:
ur mina ögon strålar solen.
jag släcker dagen med en blinkning
och du blir mitt återfall.

du säger:
det du är finns det inget namn för;
du kan fånga stjärnfall i dina ögonfransar
och skapa moln ur dina händer.
själv är jag inte mer än människa
men jag ska bära dig blind till gryningen.

hon säger:
jag är evighetens eko,
en av tiden fläckad hud.
skärvorna i min trädgård kommer inte från mig,
det är natten som tappat dem där.

du ber henne:
klä mig i ord,
gör mig till dikt -
sjung mig,
dröm mig,
glöm mig.




Fri vers av Moa Paulsson
Läst 387 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-10-10 16:36



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Lyrik som gör en
Lycklig att äntligen
få förmånen till att läsa!
;)
2021-11-24

  Stisse
En text som är poesi som hittar in i själen. Du har en lysande förmåga att få fram bilder i texten som skapar magi.
2020-01-07

  Blomma-Stjärna VIP
- skimrande som en ädelsten!
2018-10-11

    ej medlem längre
Den här läste jag samtidigt som jag råkade lyssna på "Once Upon A Time In Paris" - Erik Satie.
2018-10-10

  Viksten
Mycket fin text
2018-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Moa Paulsson
Moa Paulsson