Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag följer även denna kista i graven

I min barndoms ljusa landskap.
Går vi ännu en mörk dag till mötes.

Maj månad.
En brun, gul och tyst månad i mina hemtrakter.
Lugnet före stormen brukar jag kalla det.
Tiden innan den levande grönskan.
Naturen vilar och väntar.

I detta nu.
Önskar jag att du var här.
Att livet skulle vara annorlunda.
Att allt slutade lyckligt.
Som under de där ljumma sommarkvällarna i vår sommarstuga.
Minns du?
Jag minns.
Alldeles för väl ibland.

När jag följer även denna kista i graven.
Gör det mig så fruktansvärt trött.
Att veta att det inte är den sista.
Och klumpen i maggropen blir större.
Då jag återigen blir påmind om min första.




Fri vers av Glittra G
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-02 13:28



Bookmark and Share


  korpfjäder
Att följa någons kista i graven...
tungt och ändå en del av det nödvändiga
om sorgen ska göra sitt måste förståndet föra själen till den plats där trösten är en famn som låter tårarna falla tills inga tårar mer behövs.
2009-06-02

    Lars Gullberg
Hej Glittra

va glad jag såg dej igen

det här är snyggt

likt en sorti över något kärt men förlorat

vemodigt men intimt och nära
2009-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G