Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev lite inspirerad av den där fyllesagan som vart uppmärksammad. Och så tänkte jag att det passade till årstiden.


Julesaga

Tomtefar sitter och fryser så smått
Tar sig en sup, det värmer så gott
Tar sig en till, och en till, lite till
Blir snart berusad, kan ej sitta still

Slaktar sin ren med en slöslipad sax
Slår sina barn och sparkar sin tax
Ger sig sen ut runt stan på en tur
Rånar en fjortis, kräks vid en mur

Får sedan för sig att ta sig ett dopp
Hoppar i älven, men kommer ej opp

Snön ligger vit på taken
Tomten försvinner i vaken




Fri vers av TeBe
Läst 278 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-03 23:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TeBe