Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som små, små barn


blöjans böljande mjukhet
krysset över skolgårdsasfalten
examensdagens hexameter och pallandrin
fel, ursäkta min dåliga franska, palindrom
anna otto anna otto anna otta anna otto
aladdins choklad, min heliga badvakt
och en annan med för stora skor
för trånga tankar som bankar
när man bankar pengar, visa
visa mig stålarna
stål är inte allt som blänker, guld
eller vitblekta carolatänder
hallelujah och sjutton år tror jag visst
att jag var och fan, aldrig mer
ska jag sjunga om studentens
lyckligt olyckliga dagar,
kafka och vodka när thåström
fick oss vackra där i min säng
du snackade om "i hennes sovrum"
hur skedar och andra bestick sover
när de älskar, detta banala som
alla tror och vill livet ska gå ut på
påstå inget annat, anna otto
vad hände med flipp och flopp,
floppaskor, crocs - alla regnbågsfärger
finns att tillgå, som små små barn
där i början av böljans böljande mjukhet




Fri vers av ellevis
Läst 317 gånger
Publicerad 2009-06-04 17:34



Bookmark and Share


    Trast
Ej helt klar över varför studentskan har blöja, men för övrigt måste jag säga att det är en lekfullt böljande tillbakablick, måhända aktualiserad av alla studenter man ser på stan... Ja kanske symboliserar blöjan bara hur fort allt tycks ha gått när man tänker tillbaka på det... barndom, ungdom, vuxen...
2009-06-04
  > Nästa text
< Föregående

ellevis
ellevis