Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myndig ???

Du sa du var myndig
du nämnde det igår

jag tvekade väldigt länge
med mina år som satt spår

jo myndig jo men vuxen
är tvenne skilda ting

och att bry sig om någon
det förändrar ju ingenting

Du tittade på mig förvånat
under luggen och sedan bort

mot horisontens raka linje
var ditt öga ej torrt?

så sänktes blicken förläget
mot ett par skor som nedan stod

på det slitna hallgolvet
du vet de dyra du fick i fjol

Du sa att du var myndig
men du glömde på vad du tror

Tillhör livets dans en häxa
eller en slöja av bästa flor

eller kan du redan din läxa
då blir livet alldeles för kort

du tittar så i fjärran
och du tror du tittar bort

Du sade du var myndig
det har jag varit länge nog

och flera runt omkring mig
även de som allting tog

från minnenas kartonger
i garderoben här intill

du får titta där bland pärlor
och ett och annat svin

Där finns också en liten väska
i nedre hörnet ungefär

den lovar jag du aldrig
kan lyfta hit jag svär

därför att den innehåller
det ädlaste jag har

och det är det jag gjort på jorden
där är alla mina dar

Det är det som är att vara myndig
att axla livets bredd

och skönja skönheten i nuet
och att glömma du var rädd

Du var rädd när ungdomens grönska
slog ut i blomster och blad

ty det var ändå då just då
du syntes offer för ett vad







Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 346 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-04 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna