Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lättja

Livet är ett steg före
när du är ett steg efter

livet rusar två steg före
när du har dina rester

livet rusar tre steg
du har hunnit ett

livet rusar framåt
du har redan bett

om paus och fika
om rast och ro

livet rusar iväg
ännu snabbare må ni tro

till slut du sitter
med högar av plast

över allt du ska hinna
för att komma ifatt

men tider rusar snabbare
och snabbare min vän

detta är något
man väl känner igen


Du tror du är först
du är ensam i detta

men jag säger igen
jag vet mycket att berätta

om lathet och vishet
om flit och om slarv

om fåfänglighetens rykte
och om lättjans arv

om sent ska glömma
om sanningens minut

om plåster på såren
och om dårens salut

om att snubbla på målet
om att blinda kan se

om att trånad förvrider
ditt eget väl och ve

Så vakna nu upp
och lär av de vise

så ska du se
att du också blir varse

en framtid i ljus
och harmonisk seger

ty tiga är guld
och tala är silver




Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-04 23:17



Bookmark and Share


  hassanzass
Underbart! <3
2009-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna