Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Underbara unge med livet i sin blick och med världens enklaste lösning på solens "problem"...


Fräknar, smuts eller glass

En liten "smula" satte sig bredvid mig på bänken i solen,hon såg stort in i mina ögon och log ett tandlöst litet leende.
På benen hade hon skrubbsår, strategiskt placerade på knäna.
Försommaren hade redan gjort sina märken på de knubbiga barnbenen.


Hon pekade på min näsa och sa; du har smuts på näsan! Brun smuts!
- Den smutsen heter fräknar, svarade jag
Hon ställde sig upp på bänken och tittade lite närmare.
- Ta bort den då! fortsatte hon.


Jag log mot henne och förklarade att det inte gick, att solen hade placerat
fräknarna där. Att det var solens sätt att visa att sommaren var här.
Hon såg på mig med förvånad blick och svarade; Vad dumt att smutsa ner näsan!! Du kunde ju bara fått en glass!!
Sedan skrattade hon högt och hoppade glatt iväg med "hästsvansarna"
guppande.


Då kände jag, mitt i ett härligt skratt, att nu har sommaren kommit,och så tog jag mina fräknar och gick för att köpa glass!




Fri vers av sulimaa
Läst 227 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-06-06 02:17



Bookmark and Share


  Popcorntankar
Haha, klockren! Jag ska berätta för mina barn att nu är det sommar, pappas fräknar är här!
2009-06-07

  Glensan
Berörande vackert!!!
2009-06-07

  Cosmic Johanna
Denna alstrar sommarglädje,

tack, kul karaktärer.
2009-06-06

  aol
så vackert berörande skriftat
2009-06-06

  issac.a.m
Vackert skrivet
2009-06-06

  Suzy med punkterna
Härlig läsning som ger mig leendet
2009-06-06

  Larz Gustafsson VIP
Gullig dikt och gulligt med fräknar!
Lilla söta Fröken Fräken ifrån Fryken...
2009-06-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Underbart skrivet
av Dig! Ett klipp
mitt ur det verk-
liga livet blev tack
vare Dig oss givet
och vi fick vara med
i det bästa klivet:
Ett barns!
2009-06-06
  > Nästa text
< Föregående

sulimaa
sulimaa