Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Timglaset


Jag tänkte idag
kan man köpa

kan man köpa sig lite tid


Men tiden stod stilla
och fastän jag skulle vilja

det fanns inget tid att få



Så tänkte jag
så lite grand

kan man till ett timglas
köpa sig lite sand



Men sanden var borta
då tidvattnets blåsvarta

vågor med sand på stranden
var grå


Då tänkte jag vidare
det skulle vara smidigare

med visaren på klockan du vet


den skulle man vrida
så timman den vida

blev längre och längre i ett svep


Då skulle jag bli rik
av timmar och etik

jag skulle på livet få kläm


Och när timman var slagen
var jag fortfarande vaken

begrundande min härliga lek



















Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-14 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna