Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett av mina bättre försök till hyllningstalet till kvinnan på balen.


Vers till kvinnan - 29 Maj

Jo jag tänkte att:
Istället för att skriva ett tråkigt tal
ni hade behövt lyssna på denna lysnade bal
skriver jag i dess plats en hyllande vers
man kan skåla till i så vin som bärs.

Jag vill då slå ett slag för skönheten.
Men vad är skönheten egentligen?
Knappast definierat som den nervösa energin
hos en berusad, kåt och glad blondin!
Inte vill jag heller med min röst
hylla BARA rumpa och bröst.
Och Gud bevare mig från dråp
och jag träffar fler tysta våp

Kvinnors färg vill jag besjunga.
Deras starka egenskaper vill jag ta vid tunga.
Jag dör för kvinnor som är finurliga
och brösten ska faktiskt gärna vara naturliga.
För kvinnor som är det minsta unika
vill jag bara skrika
"Men vad bra att du inte är likadan
som alla fjortisar och bimbos på stan!"

Jag tänder faktiskt på kvinnor som föredrar konst framör mascara
och smarta, det måste dom faktiskt vara.
En kvinna som med konversationer kan hålla mig vaken
är faktiskt bättre än en kvinna som är lätt att få naken.
Och tryggare kan väl ingen kille vara
än hos en kvinna han älskar, vill jag befara.
Särskilt inte när hon viskar i hans öra
precis de saker han behöver höra.

När jag ser ut över denna brokiga skara
vet jag att alla ni kvinnor är så här underbara
som den här texten beskriver.
Av den anledningen vill jag tacka er med stor iver.
Så jag ber alla män i denna sal:
Försök ge din kvinna något vackert tillbaka denna bal
och eftersom du aldrig kommer bli som dom lika het,
skåla med mig för det vackraste jag vet!




Fri vers av lxsl
Läst 879 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-14 09:09



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Härligt sprudlande hyllning till oss kvinnor, det är bara att suga i sig av dina ord - vilken bra avslutning på kvällen för mig att läsa din sköna text. Tack!!;-))
2010-01-24

    lxsl
Ah, man tackar :)
2009-06-27

  Karin E
Wow!
Vikken innehållsrik, finurlig dikt/tal till kvinnan. (på vers dessutom, imad!) Jag ler rakt igenom hela!
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

lxsl