Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vi lär oss långsamt....om man säger som så...


Jag som trodde att våra ledare var smarta.....

 

"We tend to meet any new situation by reorganizing. It can be a wonderful method for creating the illusion of progress while producing confusion, inefficiency and demoralization."

                                 Petronius Aribter, 210 B.C.
                              




Fri vers av leelee
Läst 239 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-06-14 11:37



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Håller med här vi lär oss tyvärr inte av historien ...allt för lätt att glömma ......
2009-06-15

  erkki
Divide et impera!

E la smart!
2009-06-14

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Inget är nytt under solen och sent skall syndarna vakna. Många har inte vaknat än...
2009-06-14

  Lena Krantz VIP
De lär sig kanske aldrig? Själv är jag väldigt trött på just omorganisationer så fort man har bytt VD. Resultet är nästan alltid att man gör samma jobb med samma människor fast med en ny mystiskt bokstavsbeteckning för vad avdelningen heter (vi kör med fyrställiga plus en till ibland). Vilken effektivitetsförbättring...hm..

Skitkul att du plockar fram ett så gammalt citat, det visar på ett slagfärdigt vis hur korkade vi faktiskt är och förblir.
2009-06-14

    ej medlem längre
Intressant att citatet är så gammalt... Visar att ledarna är sig lika... och folket under dem..."Där det finns slavar, uppstår Herrar" sade ngn... ord att funderar över
2009-06-14

  Njord
Och vad fick dej att tro det?
Makt har inget med smarthet att göra snarare girighet.
Men det sägs att det är vi, folket, som bestämmer vem som har makten. Jag undrar jag?
2009-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Det där skulle ju en högt uppsatt frimurare kunnat skriva.
2009-06-14

  Göran P Rödholm VIP
Nej, våra ledare är inte smarta. De centraliserar, that´s it. Om det inte redan är centraliserat. Då decentraliserar dem i stället. Ändring var femte år typ. Två lägen bara; centralisering eller decentralisering. För varje gång är de jättemalliga att de kommit på något sprillans nytt. Så puckade är dem. Och har alltid varit. Men så behöver det inte alltid bli. Om framtidens ledare har hjärnceller i stället för sågspån. Obama t ex är en framtidsledare.
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

leelee