Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du och jag Det tror jag det


Vänskapssladden

Det var längesedan nu som du stod där framför mig, verkade så vuxen och klok. Det var längesedan som vi smög in i garderoben och jag fnissade. Det var längesedan som du sladdade med bakhjulet när du såg mig och du log ditt vackraste leende och höll på att ramla av cykeln. Oh vad du var snygg tyckte jag...

Idag hade jag på mig min nya sommarklänning trots att det regnade småspik, jag har nytt sommarskinn som Pippi Långstrump och grönt glitter på ögonlocket. Jag ser dig där de dyraste röda vinerna står, du sträcker på dig och vill verka sådär adekvat vuxen när du ser mig. Jag är blöt om hela kroppen och tar sats emot dig, jag liksom galopperar..jag ser i din blick att du tycker det är lite pinsamt...det gillar jag så jag tar ett extra skutt. Folk tittar på oss.
Det regnar säger du, ja säger jag. Du är blöt, ja säger jag.
Du böjer din nacke och jag ser under din lugg, ja som om du hade haft en lugg. Den är gråvit och lite lockig om jag blundar. Det jag ser där under luggen skulle jag kunna hoppa med huvudet i gödselstacken för.
De ögonen sa det jag lever på för alltid.
Du och jag SkitAnki, det tror jag det Skitgubbe.
Vi kramades länge där på Systemet i Partille.

Nu sitter vi i samma sandlåda och bråkar om spaden och
jag vet att du fortfarande sladdar med däcket..(på rullatorn).
;)
Du är 81 och jag 66 år ung.

Eppie-09





Övriga genrer av Epione VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-06-14 19:03



Bookmark and Share


  Ullagulla
fnissar gott åt denna....så full med liv och känsla....tack för jag fick dela..=)
2009-06-19

  Människa
"Nu sitter vi i samma sandlåda och bråkar om spaden"
^^ Inte blir folk vuxnare överallt...
2009-06-16

  Miss Mod
Levande glädjande text.
2009-06-15

    ej medlem längre
En helt ljuvlig text..lekfull... minnesrik.. varm.. vänskap rakt in i framtiden
2009-06-14

    leelee
Tycker om buset som finns i denna text. I alla âldrar... :-)
2009-06-14

  ~Leonardo~
Haha...mycket bra...det är som att vara okynniga barn igen...varför inte. Det är riktiga vänner det här handlar om.
Som Emil & Alfred *ler*
2009-06-14

  erkki
Riktigt fint! En komplett berättelse. Varm och go och med de båda epokerna både isärhållna och sammanförda. Bravo!

Många av oss får säkert igenkännande associationer av detta.
För drygt 5 år sedan träffade jag en ..."relation" på systemet.

Förut urcharmig. Nu förfallen. Tragiskt (Hon "behövde" nog den flaska ödtjut hon köpte). Hon fick en ganska formell kram, sedan hon känt igen mig. Via omvägar fick jag mina aningar bekräftade.
Tur att jag inte föll. När det begav sig.
2009-06-14

  Njord
Fin text till en vän.
Roligt att läsa hur minnen kommer tillbaks när man träffar någon från barndomen.
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Epione
Epione VIP