Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hotellpool

Pojkarna som nyss gjort sig fria från sina mödrar

(eller har de det)

jagar lika illa som mannen utan vigselring

Det är ett märke av vitt på hans ringfinger och han vill att vi ska vandra ner till stranden

“någon dag”, gärna “snart”

Jag lyssnar till språken man lärde sig i skolan och replikerna man liksom lärde sig sen

De gamla kvinnorna i sina sjalar längs de smala gränderna

(gränder: är de inte alltid smala)

Jag känner hettan, poolen luktar av klor, vattnet lyckas inte rena mig

Katedralen kanske, men jag har inte varit i kyrkan

sen jag konfirmerades

och jag vet inte vad jag mera tror

Små spindlar pilar över kakelplattorna

Tonårsflickan doftar patchouli ända hit

Stranden är, vad man säger: inbjudande, perfekt under fotsulorna, havet öppet, stort

Inget som skär, inget som skevar och stör.

Jag tänker på en klippig kust som jag

lämnade för detta




Fri vers av isalin
Läst 155 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-14 21:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

isalin