Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har önskat att jag vore död så ofta att jag tappat räkningen

Ibland undrar jag.
Skulle jag vara annorlunda.
Skulle livet var annorlunda.
Om det inte hänt.

Är mina tårar en betalning.
Eller ett straff.
Eller det pris jag måste betala för att leva.

Jag har önskat att jag vore död så ofta att jag tappat räkningen.
Oftare än jag har önskat en livsvilja.
Det är som att jag har gett upp.
Hoppet om att någon gång belönas med en vilja att leva.

Jag undrar också ibland varför jag straffats så hårt.
Och när jag ska vakna upp från min dröm.

Men jag är inte dum.
Jag har förstått hur livet funkar.
Det finns ingen rättvisa.
Det finns inget det ordnar sig.
Det finns bara det som finns.
Och det är bara upp till mig om jag vill vara kvar.

Men ibland undrar jag.
Vad som hände.
Var allt gick fel.
När jag förlorade kontrollen över det som var mitt.
Över mitt liv.


Bättre levande än död sägs det.
Bättre död än levande död säger jag.









Fri vers av Glittra G
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-18 23:54



Bookmark and Share


  korpfjäder
Att upptäcka, att man inte ens har en vilja att leva - bara en vilja att vilja leva är kanske som att upptäcka, att man gått vilse i ett landskap man trodde man kände till, liksom bara gått och sedan inser, att tiden också gått och att vägen tillbaka skulle ta hela livet. Och då är det ju inte ens meningsfullt att vilja hitta livsviljan man tappat.
I det läget finns liksom ingen tröst sådär som man tänker sig tröst som något som gör allt bra. Och det vet poeten, det är som det är, man måste gå själv.
det är bara det, att det kan finnas en parallellväg bara tre steg bort.. och möjligen kunde den vägen leda till något annat. Kanske inte det man en gång ville. Men till något annat. Jag säger inte att det är så. Bara att det kanske kan vara så.
2009-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G