Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det händer att även poeten går bort sig i tankar och frågor


Och vi tänker ”det var en gång”

Det var en gång…börjar inte alla sagor så
Men, slutar alla lyckligt
Under stjärnornas glans
kan även det ofattbara ske
Och vi tänker ”det var en gång”

Runt världen griper en ond skepnad
med sina vassa, långa klor
efter människornas osaliga själar
under stjärnornas bittra sken
Och vi tänker ”det var en gång”

Fladdermusens vingar liksom
fjärilens är till för att kunna flyga
mellan livets onda och goda upplevelser
Dock den ene söker nektar den andre blod
Och vi tänker ”det var en gång”

Vissa människor finner lyckans analogi
andra lider under stjärnornas glans
Åter andra förlorar sina själar
Som fladdrande vingslag kastas
de till marken för att förmultna

Kampen mellan det goda
och det onda pågår för evigt
i alla sagor – även de verkliga
Och aldrig ska någon av dem triumfera
Och vi tänker ”det var en gång”…

©Miragen2007/2009




Fri vers av bo.rackson
Läst 314 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-21 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bo.rackson
bo.rackson