Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För drygt 10 år sen förolyckades en ung pojke på min skola...varför alla lidanden,,,tänkte jag och skrev så denna dikt som även har en melodi, du kan lyssna på här intill.


Det finns så många varför



Det finns så många varför
som inte kan få svar
så många svåra sorger
som ingen botten har
och gränslös svår förtvivlan
som ingen orkar känna
blott den som sagt farväl
och sin älskade fått lämna


Vad lindrar då din smärta
vem tröstar denna nöd
när saknaden förlamar
du känner dig som död
när alla tårar gråtits
och alla orden sagts
vem fyller då din tomhet
vem ger dig inre stöd


Då finns det en som lyssnar
när alla andra gått
en vän som alltid lyser upp
där mörkret förut rått
han sörjer med de sorgsna
och lider deras nöd
mitt i ditt kaos finns han
och tröstar i all död


När ångesten och ängslan
gastkramar din själ
då kommer han med trösteord
med hopp, att allt är väl
en gång, en dag, en morgon
ni återses igen
och då ska ni tillsammans bo
i himlens nya hem!





Fri vers av Siggesdotter
Läst 535 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-09-28 13:42



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så fint skriven, trots sorgen. Skönt med ett återseendets hopp.
2012-06-18

  jörgen g
Vackert!
2010-01-08

  Propella
Fantastiskt ärlig och flytande text! Det finns en rytm i orden, en känsla i varje mening.
2005-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter