Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Citerar en av de vackraste psalmer jag känner - text och melodi - psalm 38B, text O.Hartman 1970, musik B.Ring 1975


För att du inte ...... 38B

"För att du inte tog det gudomliga dig till en krona,
för att du valde smälek och fattigdom, vet vi vem Gud är.

För att du lydde fram till det yttersta - döden på korset
vat vi vad seger, vet vi vad väldighet, vet vi vad Gud är.

För att du nedsteg hit till de plågade, hit till de dömda,
vet vi att ingen ensamhet finnes mer, vet vi var Gud är.

Därför skall alla sargade, döende, alla de dömda,
säga med alla heliga, saliga: Jesus är Herre.

Därför skall alla världar och varelser, allt som har varit,
är och skall komma, en dag bekänna det: Jesus är Herre."




Fri vers av walborg
Läst 681 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-01 12:50



Bookmark and Share


  walborg
Jag håller med - psalm 289 - en otroligt vacker text i underbar bossa nova rytm, som LÅ Lundberg 1968 tonsatte så gott han kunde och som organisterna gör vad dom kan för att förstöra från orgelläktaren.
2009-07-01
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg