Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STRANDDAG!

Sol och värme
Låt oss åka till stranden!
Jaa! ropar de små i kör.
Fort,
packa picnickkorg
badkläder
handdukar
picnickfilten
badleksaker!

Blås upp vattenskootrarna
valen och hajen och ankan

Framkomst: STRANDEN
Kul! Kompisar till barnen är här!
De leker och har kul
men...VAD ÄR DET DÄR?
A L G E R !
Kom ungar
måste åka till en annan strand!
Skynda att plocka ihop!
Åh, nej! Femåringen grinar och skriker att han inte vill med!
Treåringen härmar och tvååringen ser ut mot sjön och säger:
VATTEN
och går.
Åh, nej, måste stoppa honom
trösta de andra två
Kan vi inte bara gå?!

Strand nummer två brukar alltid klara sig från sörjan.
Har vi allting med? Badleksaker? Picnick? Bra!
De nyinköpta simglasögonen (för att trösta) i barnahänder
Stranden!
Lägg ut picnickfilten
ta på badkläder och hoppa i
eller
...
ÄNNU VÄRRE ALGER!
En bruntjock smörja!
Förstående barn
vänder om
packar in i bilen
åker mot
Strand nummer tre
Som är ren!
Härligt,
hoppar i och plaskar allihopa
skojar och leker en liten stund
men vilka mörka moln det är på himlen
Var det där en åskknall?
Såg jag en blixt?

Åh, nej
Packa ihop
Skynda er in i bilen barn!
Femåringen och treåringen skyndar sig undan åskmannen
Tvååringen vänder sig om mot sjön och säger:
VATTEN!

Jaa,
vatten i sjön
vatten från himlen
Kanske det inte går att önska något mer?




Fri vers av jacqueline
Läst 331 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-03 19:21



Bookmark and Share


  reza.hb
härligt beskrivet...
2012-08-22
  > Nästa text
< Föregående

jacqueline
jacqueline