Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tsunami, jordskalv och rättvisa

Fruktansvärda krafter
eroderar
exploderar
genom
krossar allt på sin väg

Undervattenströmmar
trycks upp till ytan
skapar monstervågen
som bara vill förinta
allt

Genom TV-rutan sitter vi
trygga och torra
medan folk erfar jordskalv och Tsunami
Modiga Människor i mellanöstern som slåss för demokrati och rättvisa
Jag känner mig inte särskilt tacksam
för att jag inte är där
och ändå

Mänskliga katastrofer gör sitt intåg i mitt
vardagsrum
och det enda jag kan göra är att beskåda
från någons kameralins
från reportens direktsändning i upprorets stormöga
vad hon upplevt och sett

en mänsklig tragedi




Fri vers av jacqueline
Läst 463 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-03-12 08:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja det är mycket nu. Finstämd text om något oerhört tungt.
2016-07-18

    ej medlem längre
Den är bra.
2011-05-31

  LassO
jadu så mycket tragedi... men det är ju som att, Tsunami kommer ibland, de vet man, bygger man så nära så, ja som sagt, "den kommer ibland" tsunamin, den har ju t o m ett namn...
2011-03-26

  Johan Bergstjärna VIP
Allt man kan göra är att sända sin djupaste empati och kärlek...
2011-03-13

  Peter Olausson VIP
vill bara hålla med om vanmakten, om det omöjliga i att göra något mer än det vardagliga. Tynger.
2011-03-12

  Ari Viklund
det finns
så mycket av allt
som man inte rår på
tycker man, i sin sköna fåtölj
efter att ha vilat i 52år orka jag upp
2011-03-12
  > Nästa text
< Föregående

jacqueline
jacqueline