Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppet brev till kyrkan och Gud

Min bäste biskop


Du ska inga andra Gudar hava jämte mig,

då måste man ju kolla utbudet ordentligt först

Ska Gud nöja sig med att jag ber en präst eller en annan

tjänsteman om

ursäkt för att jag skadat, stulit eller gjort någon illa

Min Gud säger mig att jag ska gottgöra den jag skadat


Och du, min bäste Biskop


Varför ska man vara slarvigare med religionen än med vilket elbolag eller

försäkringsbolag man väljer?


Står Gud för moral? Eller är han en kåtbock som springer och sätter på

jungfrur

lite då och då

en dålig pappa som inte finns när han behövs

Hädar jag?



Käre Biskop


om ni tror att kvinnan ska tiga i församlingen som ni skriver

utesluter ni ju hälften av jordens befolkning

då kan jag bara konstatera att er religion är halvdan



Om jag då ska brinna i helvetes

eld för min tro kommer jag att komma dit

fulltankad som en självmordsbombare


Min bäste biskop och bödel


Så ni tycker på allvar att jag ska brännas på bålet för min tro?

Men så försmädligt då

jag känner mig så ledsen för er skull

det bor en stor drake i mitt bröst

och här står ni och leker med era tändstickor










Fri vers av rocksolid
Läst 299 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-04 12:55



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Trots undertonen av starkt allvar kan jag inte låta bli att dra på smilbanden - finns bitsk humor med här också. Vill tillägga att jag
"trots" min tro anser det vara underligt att be en präst om förlåtelse om jag t ex sårat en medmänniska...det är väl den det berör som jag ska söka upp för att förhoppningsvis få förlåtelse av!! Eller...har jag missuppfattat något...ehh..?;-)) BRA text iaf!!
2009-07-07

  rocksolid
Underbart att höra.
Skratt som fastnar i halsen är de bästa... jag vill att folk ska börja tänka självständigt
2009-07-04
  > Nästa text
< Föregående

rocksolid
rocksolid