Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utdrag från "Provokamendum"


En egoists dagbok....

Att jag ensam skall äga styrkan att ändra

är inte av rättvisans natur.

Då jag är i centrum i min egen värld

att jag sedan lyckats att överleva, är inte enbart med tur.

Nej kära livsåskådare

Det finns en styrka som mäts olika

för människor och djur

vare sig vi är fattiga eller rika

eller som jag…Född med tur.

För det är inte vad vi gör och ser,

utan hur mycket av det som vi mäter

och finns det någon naiv som ger,

är det denne i slutänden det träter.

Så prisa mångfalden, utan den ingen konkurrens

låt egoismen frodas i alla motiv

låt de svaga straffas så det känns,

och låt oss andra njuta av våra liv….




Fri vers av Max Poisé
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-04 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé