Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sonett som jag skrev som uppgift i skolan.


Ett ljus i mörkret


Jag sitter i trädet och ryser
Någon vill att jag kommer ner
Vill inte vara ensam mer
Det ser ut som om han lyser

Vinden blåser kallt och jag nyser
Kylan försvinner när han ler
Till sist är honom allt jag ser
Jag märker ej att jag fryser

Hoppar ner från min gröna gren
Svart kappa fladdrar i vindens sus
Han tar mig i sin famn

Jag omsluts av han varma sken
Blodet hettas av kärlekens rus
- Säg mig, vad är ditt namn?










Fri vers av Karin Jansson
Läst 516 gånger
Publicerad 2005-09-30 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin Jansson
Karin Jansson