Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så berörd av det jag läste senast - tack Calin


Blåleran mellan tårna är kallare än snön på vintern men lämnar roligare spår. Dom smälter inte, i stället torkar de som blågrått stoft. Man kan tro att det är döden som lagt sitt damm som en påminnelse. Men det är bara jag som struntat i att tvätta fötterna efter strandleken.
Du vet, jag har aldrig lekt så förr. Bara stått på avstånd och varit avundsjuk.
Men i dag lät jag blåleran sippra mellan tårna.
Det var som att dreja utan skiva, knåda utan deg och surfa utan vågor.
Jag blev alldeles våt och varm i hela kroppen
lustvåt
Men kölden talade svenska och sommaren hade en paus.
Så jag gick hem utan att tvätta fötterna
en dag ska jag rulla hela mig

som gråblått damm

utan att vara rädd för döden






Övriga genrer av halmstrå
Läst 326 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-07-13 17:09



Bookmark and Share


  Nanna X
du är modig!
2009-07-13

    Calin
Så där ja nu kan vi fortsätta gunga.. och jag rodnar förläget.tack själv.
2009-07-13

  Kristina Wallbing
Vilken skön upplevelse! Och skönt skrivet!
2009-07-13
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå