Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I natten förrådd än en gång (återblick)


Förbannad är dagen, och natten förrådd
när vinden i vintern har dött
En tanke är tiden, vid värmen försmådd
i isen som värman förött

Förlorad är mänskan som somnat i köld
fast dagsmejan smekt hennes kropp
En utfattig hora, en samhällets böld
som väntat men tappat allt hopp

Och våren som vaktar ett utfattigt lik
blir graven som slukar ett barn
i kistan får videung tjäna som spik
vem sörjer ett utblottat skarn?

En enstaka ton blir ett rop i den natt
som lyssnar till koltrastens sång
här vilar ett öde, ett oförlöst skratt
i natten förrådd än en gång






Bunden vers (Rim) av halmstrå
Läst 702 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-05 10:24



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Ja du skriver så man vill bara gråta... och stående applådera!
2010-04-15

  Michaela Dutius
Stark och berörande texyt som inte kan lämna någon läsare oberörd
2010-04-14

  korpfjäder
Du skämmer bort oss med en metrisk diktkonst som borde ges ut.
Illustrerad och lätt åtkomlig för alla som behöver vila i det där trygga metriska djupet som inte väjer för något alls. Stor kram!
2010-04-05

    papillon
I gamla tider var april en dödsmånad, den tålmodiga döden skördade allt fattigt, sönderfruset, utsvultet som lyckats hålla sig vid liv genom vinterns elände......
2010-04-05

  Stefan Höglund
En mycket stark o bra text, får en verkligen att stanna upp o tänka.
2010-04-05
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå