Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nej det handlar inte om katter men skeppen har frusit fast och isbrytarna måste spinna dem som solkatter....


utsträckt som livet - en katt


Snötäckta isflarn i motljus
långt bortom synrandens fång
skeppskatten somnar i isbrus
drömmer i ombonat prång

Skutan som fastnat mot isen
lossar sin vinande last
midvinter krasar i brisen
skrattar i flyende hast

Synen i fjärran är mäktig
skimrar i frostbiten sol
hemma är grannkattan dräktig
sover i nedsutten stol

Horan som stannat i ljuset
ser bortom rand, inom vägg
tänker att minnet är fruset
doften av blommande hägg

Fötter som skarburet vandrar
vänder där isen blir flack
synranden smeker och lindrar
gatflickan ropar sitt tack

Snötäckta isflarn i månsken
synligt i minnet av natt
gråsvart mot handen och len
utsträckt som livet - en katt





Bunden vers av halmstrå
Läst 748 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-14 11:15



Bookmark and Share


  korpfjäder
...utsträckt som livet - en katt... ja så ser dom ut.
Livskatter!
Tycker om alla bilderna av isen och katterna, kylan och värmen.
2010-03-15

  Nanna X
du är ett rytmiskt geni, jag har sagt det förr. och så vackra bilder!
2010-03-14

    papillon
Det må vara att det inte handlar om katter men bilden "utsträckt som livet - en katt" är hur makalös som helst
2010-03-14
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå