Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Holmen I.

Jag minns dofterna
det doftade tryggt där jag var liten
och min farfars hand stor och varm om min
när han gick genom gräset med sitt fiskespö
och jag skuttade efter.

Minns hur marken doftade
så många dofter
och hur backsmultron smakade,
hur våt daggen var om morgonen
och hur snabbt den torkade undan.

Den lilla korgen fodrad med tyg
med farmors alla knappar
så lena och svala gled de genom mina fingrar
lät hemlighetsfulla när de rasslade tillbaka i korgen.

Vattenljud och solglitter vid bryggkanten
fanatsiresor med en förankrad vit eka
ingen världsdel var för långt borta
för mina upptäcktsresarfärder!

Klättra på vedbotaket och bli svart av tjära på fotsula,
krypa genom snår och hitta liljekonvalj,
se myrorna bära kokonger med sina bebisbarn
och förundras över en minivärld under varje sten!

Jag kan vända åter närhelst jag vill
i minnenas värld och blir varm i hjärtat
och rörd
för i minnet är allt det som var ännu levande!

Tack.




Fri vers av Inger Eriksson
Läst 328 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-19 01:44



Bookmark and Share


  Jonas Rudberg
Underbar dikt, den glittrar och lyser. Skriv mera om ditt barndomsland!
2009-08-25

  Inger Eriksson
.."Holmen" så kallades ön som farfar
ägde i Roslagen och där jag tog mina
första stapplande steg och kunde
återvända varje sommar tills den såldes
då jag var 11-12 år gammal.
2009-07-20

    ej medlem längre
jättfint beskrivet. man kommer in i din värld här. och i egna barndomsvärlden. dofterna som framkallar minnen. otroligt vad dofterna betyder egentligen. och de stora trygga händerna. och dagg. och knapparna!!! har alla mor-farmödrar såna knappar? för jag lekte också med dem. vi brukade leka affär. men "mina" låg i en täljd tråburk. du skriver iaf väldigt levande. jag funderar över titeln bara...
2009-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Inger Eriksson
Inger Eriksson