Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

l i e

Det tittade på mig. Stirrade mig stint in i ögonen. Jag slog ner blicken. Vet du vem jag är? frågade det. Jag gjorde ingen ansats till svar. Kände ögon som etsade märken i pannan. Jag är LIVET, sade det. Det du försakar. Jag är inte allt eller inget. Jag är bara det enda du har. Så varför slösa på mig? Det var oundvikligt. Naturligtvis tittade jag upp. Och såg ordentligt. Men varför, frågade jag, varför är du klädd i svart? Varför har du lie och knotiga händer? Varför har du dolt ditt ansikte? Det svarade mig inte. Vände sig om och gick. Jag har aldrig sett det sedan dess.


Fri vers av Linen
Läst 401 gånger
Publicerad 2009-07-20 06:15



Bookmark and Share


  Butterfly bullet
Får lite Bergman känsla, gillar det.
Gillar också om den tvetydiga titeln.
2009-07-31

  Monika A Mirsch VIP
talande ord. Tack!
2009-07-21

  Per Teofilusson
Mm, jag tillhör - precis som dikten säger mig - de som tror att det är fullt möjligt att leva innan döden, stort och innerligt gripande. Men det kanske beror på att jag - som också dikten säger mig - en gång kommit till en gräns (som många inte känner lukten av förrän det är dags att sluta). Tack!
2009-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Linen
Linen