Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elicion II

Vindar släpas långsamt över döda berg
och sovande landskap.
Natten lägger all sin tyngd på himlavalvet
och vakar plikttroget över de döda träd
som än står kvar.
Månen stirrar blint på sprickorna i marken
och försöker lysa ner i avgrunden.
Blinkar häpet över synerna och väcker Vind och Regn.

Långt, långt ner i djupet här
andas än ett liv.
En ensam blommas fagra skepnad
uppenbarad.

Vinden stegar dovt förbi och viskar Död åt blomman.
Regnet söker skölja den och dränka bort dess liv.

Kronblad - svarta silkestyg
som tycks mig evigt ruttna -
sliter tappert efter Liv och önskar ännu andas.
Styrkan. Modet.
Elden som tycks brinna lätt i vind och regn.
Saknar namn och röst men utgör än ett hopp
för liv och lust dödens land.

Jag ser på striderna i avgrunden,
oförmögen att bry mig.
Jag stirrar tomt på kamp om liv och död
och somnar i tiden
där stjärnan står still.




Fri vers av Ravn Hansen
Läst 448 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-21 15:44



Bookmark and Share


  peter markurth
läser och ser något oerhört bra, detta är poesi, gillar starkt
2009-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Ravn Hansen
Ravn Hansen